Maarten's elektronische snufjesMounirs elektronische snufjes


Over ons

Maarten's elektronische snufjes

Dag allemaal! Mijn naam is Maarten en ik zal hier de komende tijd gaan schrijven over elektronische artikelen. Op de middelbare school waren er twee vakken die ik ontzettend leuk vond, dat waren techniek en Nederlands. Ik was gek op elektronische artikelen en apparaten, daarnaast vond ik het ook erg leuk om te schrijven en te lezen. Daarom combineer ik deze twee nu in de vorm van een blog. Je zult van mij van alles kunnen verwachten. Denk aan reviews, de laatste nieuwtjes over de allernieuwste gadgets en tips. Want wat moet je bijvoorbeeld doen als je telefoon in het toilet is gevallen?

Categorieën

Recente artikelen

LED en sfeerverlichting: LED downlight
9 november 2017

Het gebruik van led downlight is zowat de beste te

LED en sfeerverlichting: LED downlight

Het gebruik van led downlight is zowat de beste technologische vooruitgang van de laatste tientallen jaren. Led lampen zijn zeer kleine, solide lampen die extreem energie-efficiënt zijn. Ze zijn ook robuuster en hebben een uitzonderlijk lange levensduur in vergelijking met onze traditionele lampen. Led downlight worden ondertussen gebruik voor een breed scala aan toepassingen zoals: woonverlichting, architectonische verlichting, entertainment, sfeer, enzovoort.

Rendement van led verlichting

Led downlight is zeer energie-efficiënt en verbruikt tot 90% minder vermogen dan de traditionele gloeilampen. Aangezien led downlight slechts een fractie van de energie gebruikt in vergelijking met de traditionele gloeilampen, is er een spectaculaire daling van de energiekosten. U kunt ook geld besparen in onderhouds- en vervangingskosten door de lange levensduur van de lampen. Hoewel led downlight veel duurder is in aankoop worden de kosten snel teruggewonnen.

Lange levensduur van led lampen

Led downlight heeft een levensduur van maximaal 10000 uren. Ter vergelijking, een traditionele gloeilamp kan slechts 1500 uren branden. Bij constant gebruik zouden led lampen 7 keer langer kunnen meegaan dan de compacte fluorescerende lampen. Bij de productie van led downlight gebruikt men halfgeleidermateriaal in plaats van een filament of neongas. Een ledlampje is eigenlijk een heel kleine chip die ingekapseld is in een behuizing die gemaakt is van epoxyhars. Aangezien er bijna geen breekbare componenten gebruikt worden bij de productie, zoals glas of filamenten, kunnen ledlampen schokken, trillingen en extreme temperaturen weerstaan.

Veiligheid van led verlichting

Verbeterde veiligheid is een van de belangrijkste voordelen van ledlampen. Led lichten genereren vrijwel geen warmte, daardoor is het bijna uitgesloten dat er brand zou ontstaan door de verlichting of dat iemand brandwonden zou oplopen door aanraking van de lampen.

Milieuvriendelijk

Led downlight wordt gemaakt van niet-toxische materialen, in tegenstelling tot fluorescerende verlichting waarbij kwik gebruikt wordt. Kwik is gevaarlijk voor het milieu. Het grootste deel van de materialen die gebruikt worden bij de productie van ledlampen zijn recyclebaar en mogen als "groen" beschouwd worden.

Kleur van het licht

Led lichten worden aangeboden in een verscheidenheid aan basiskleuren zoals rood, groen, blauw en amber. Omdat traditionele gloeilampen dure filters gebruiken om kleuren te produceren, zijn ze extreem inefficiënt. Ledverlichting kan een oneindig aantal kleuren produceren zonder gebruik van filters.

De toekomst van de led verlichting

De ledlampen zijn zeer snel de gewenste verlichtingsoplossing aan het worden van zowel professionals als particulieren. De led-technologie is nog in volle ontwikkeling. Het is de bedoeling dat het gebruik van stroom voor verlichting met meer dan 50% wordt verminderd. Door de grote doorbraak van de led-technologie zijn de prijzen ook aanzienlijk aan het verminderen waardoor de terugverdientijd van de investering snel zal ingekort worden.

Voor meer informatie bekijk LED-Power.nl.